sos hinduski

autor: , kategoria: wytrawne przetwory , dodano: 2013-08-22
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! sos hinduski
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! sos hinduski
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! sos hinduski
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! sos hinduski

Składniki:

Przygotowanie:

Pomodory sparzamy, obieramy i kroimy w kawałki. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i siekamy. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kostkę.
Pomidory, jabłka i cebulę wkładamy do garnka. Dodajemy cukier, sól, liście laurowe i goździki. Gotujemy 30min. Wsypujemy paprykę , resztę przypraw i gotujemy 30 min. Sos wlewamy do słoików i pasteryzujemy ok 10 min.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 120 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe