sos hinduski

autor: , kategoria: wytrawne przetwory , dodano: 2013-08-22
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! sos hinduski
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! sos hinduski
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! sos hinduski
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! sos hinduski

Składniki:

  • pomidory [1 kg]
  • jabłka [0.5 kg]
  • cebula [3 szt.]
  • cukier [0.5 szklanki]
  • sól [2 łyżki]
  • liście laurowe [2 szt.]
  • goździki [2 szt.]
  • cynamon [1 łyżeczka]
  • pieprz [1 łyżeczka]
  • papryka czerwona [4 szt.]
  • papryka (przyprawa) [1 łyżeczka] (ostra)
  • papryka (przyprawa) [2 łyżeczki] (słodka)

Przygotowanie:

Pomodory sparzamy, obieramy i kroimy w kawałki. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i siekamy. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kostkę.
Pomidory, jabłka i cebulę wkładamy do garnka. Dodajemy cukier, sól, liście laurowe i goździki. Gotujemy 30min. Wsypujemy paprykę , resztę przypraw i gotujemy 30 min. Sos wlewamy do słoików i pasteryzujemy ok 10 min.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 120 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Laura Osęka - książki kulinarne

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem