Koniakowe krewetki z ananasem

autor: , kategoria: owoce morza , dodano: 2013-08-22
  • Koniakowe krewetki z ananasem

Składniki:

  • krewetki [200 g] (Małe bez przewodów pokarmowych)
  • cebula czerwona [1 szt.]
  • ananas [0.5 szt.] (Pól sztuki)
  • marchew [2 szt.] (Starte na tarce)
  • limonki [1 szt.] (Sok i strata skorka)
  • orzechy nerkowca [100 g]
  • chili papryczka (Troszkę bo jest bardzo ostra)
  • smietana [200 ml] (Slodka)
  • koniak [50 ml] (Mały kieliszek albo dwa)
  • makaron (Ilośc 3-4 osoby)
  • oliwa z oliwek (Troche)

Przygotowanie:

Oliwe rozgrzać na patelni, dodać czosnek, chili, cebulę, strata skórki z limonki. Chwile podgrzac i dodać sok z limonki. Po 5 minutach dodajemy marchew i ananasa, po kolejnych 7 orzeszki. Kiedy wszystko zaczyna mieknac zalewamy koniakiem i kiedy alkohol odparuje zalewamy śmietaną. Kiedy śmietaną zaczyna sie gotować dodajemy krewetki. Po 3 minutach jest gotowe do podania. Podajemy z makaronem lub ryzem i różowym winem albo białym.
Smacznego.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Triki Weroniki: Jak przyspieszyć dojrzewanie warzyw lub owoców?

Komentarze

  • KarolinaK, 2013-08-22 19:53:15
    KarolinaK
    Nie wiem dlaczego nie dodalo sie zdjęcie...
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe