Koniakowe krewetki z ananasem

autor: , kategoria: owoce morza , dodano: 2013-08-22
  • Koniakowe krewetki z ananasem

Składniki:

Przygotowanie:

Oliwe rozgrzać na patelni, dodać czosnek, chili, cebulę, strata skórki z limonki. Chwile podgrzac i dodać sok z limonki. Po 5 minutach dodajemy marchew i ananasa, po kolejnych 7 orzeszki. Kiedy wszystko zaczyna mieknac zalewamy koniakiem i kiedy alkohol odparuje zalewamy śmietaną. Kiedy śmietaną zaczyna sie gotować dodajemy krewetki. Po 3 minutach jest gotowe do podania. Podajemy z makaronem lub ryzem i różowym winem albo białym.
Smacznego.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • KarolinaK, 2013-08-22 19:53:15
    KarolinaK
    Nie wiem dlaczego nie dodalo sie zdjęcie...
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem