Placuszki z cukinii na rukoli

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, placki , dodano: 2013-08-22
  • Mniam: 4
    Mniam zdjęcie! Placuszki z cukinii na rukoli
    Mniam: 4
    Mniam zdjęcie! Placuszki z cukinii na rukoli

Składniki:

  • cukinia [1 szt.]
  • jajka [1 szt.]
  • mąka [150 g]
  • bułka tarta [150 g]
  • mleko [70 ml]
  • koperek [1 łyżka]
  • sól [1 szczypta]
  • pieprz [1 szczypta]
  • pomidorki koktajlowe [5 szt.]
  • rukola [0.5 op.]

Przygotowanie:

Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy jajko, posiekany koperek, mąkę, bułkę tartą, mleko, sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Smażymy na rozgrzanej patelni z tłuszczem. Aby nie straciły swojej chrupkości, układamy usmażone placuszki na papierowym ręczniku, który pochłonie zbędny tłuszcz. Smacznego
www.kulinarnyja.pl

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: puree z dyni

Komentarze

  • wnyntr, 2013-08-28 13:05:42
    wnyntr
    1
    Witam, jako że sezon w pełni to bardzo dobre danie Szczególnie dobre dla osób takich jak ja, które nie jedzą mięsa polecam

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta