Budyń w wersji wytrawnej.

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2013-08-24
  • Budyń w wersji wytrawnej.

Składniki:

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka gotować, a pod koniec dodać obrane warzywa. Ryż przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowane mięso i warzywa zmielić, a następnie wymieszać z ryżem. Do masy dodać ubite na sztywno białko oraz ulubione przyprawy (np. majeranek, papryka słodka, sól, pieprz, naka pietruszki). Delikatnie wymieszać i przełożyć do formy. Piec w temperaturze 175 stopni (termoobieg) ok. 30 minut.
Smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem