Budyń w wersji wytrawnej.

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2013-08-24
  • Budyń w wersji wytrawnej.

Składniki:

  • pierś kurczaka [100 g]
  • marchew [2 szt.]
  • pietruszka [1 szt.]
  • seler [1 plaster]
  • białko z jajka [1 szt.]
  • ryż [50 g] (basmati)

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka gotować, a pod koniec dodać obrane warzywa. Ryż przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowane mięso i warzywa zmielić, a następnie wymieszać z ryżem. Do masy dodać ubite na sztywno białko oraz ulubione przyprawy (np. majeranek, papryka słodka, sól, pieprz, naka pietruszki). Delikatnie wymieszać i przełożyć do formy. Piec w temperaturze 175 stopni (termoobieg) ok. 30 minut.
Smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem