Puszysty sernik

autor: , kategoria: serniki , dodano: 2009-12-18
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Puszysty sernik
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Puszysty sernik

Składniki:

Przygotowanie:

Twaróg zmiksować na gładką masę z masłem, żółtkami, cukrem, mąką ziemniaczaną, aromatem. Dodać mleko i zmiksować (masa będzie bardzo rzadka). Białka ubić na sztywną masę, delikatnie wmieszać do masy serowej. Tortownicę o średnicy 24 cm dobrze uszczelnić papierem do pieczenia. Wylać masę serową (masa dosięga prawie do wysokości foremki). Piec około 60 - 70 minut w temperaturze 180ºC. Sernik wyrośnie ponad foremkę, potem lekko opadnie, i niestety - lubi popękać. Wystudzić, przez 3 godziny i schłodzić w lodówce. !!! Wszystkie zdjęcia zamieszczane na tej stronie są wyłącznie mojego autorstwa!!! Zdjęcia podczas wstawiania są dopasowywane do tej strony www i napisy na nich niestety podczas wstawiania są ucinane i dlatego mogą być widoczne tylko częściowo !!!

    Śr. ocena: 3.50 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • malinka118, 2009-12-21 19:16:16
    malinka118
    2
    A gdzie w liście składników są jajka i cukier? Ale wygląda pysznie.
  • kropka75, 2010-01-22 10:31:55
    kropka75
    Super wygląda, ale uzupełnij proszę składniki, brakuje paru z nich.
    Komentarz
  • Sandra89, 2010-02-16 11:20:51
    Sandra89
    2
    W liście trochę brak składników ale sernik za to wygląda smakowicie
  • Pepus, 2010-06-23 19:46:15
    Pepus
    Carol77 musisz uzupełnić składniki w przepisie, bo nie masz ilości jajek, cukru wtedy będę mogła go wypróbować
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe