Gruszki nadziewane gorgonzolą

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, jarskie i wegetariańskie , dodano: 2013-08-29
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Gruszki nadziewane gorgonzolą
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Gruszki nadziewane gorgonzolą
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Gruszki nadziewane gorgonzolą
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Gruszki nadziewane gorgonzolą

Składniki:

Przygotowanie:

Odłożyć kilka połówek orzechów do dekoracji. Resztę zmiksować za pomocą blendera. Dodać gorgonzolę i masło, po czym wyrobić jednolitą masę.

Umyte gruszki przekroić wzdłuż na pół i usunąć gniazda nasienne. Następnie skropić owoce cytryną, aby nie ściemniały.

Do wydrążonych gruszek nałożyć przygotowaną masę. Ułożyć je w nasmarowanym niewielką ilością masła naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 10 minut.

Podawać udekorowane połówkami orzechów.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem