Gruszki nadziewane gorgonzolą

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, jarskie i wegetariańskie , dodano: 2013-08-29
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Gruszki nadziewane gorgonzolą
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Gruszki nadziewane gorgonzolą
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Gruszki nadziewane gorgonzolą
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Gruszki nadziewane gorgonzolą

Składniki:

  • sok z cytryny
  • gruszki [4 szt.]
  • orzechy włoskie [100 g]
  • ser gorgonzola [100 g] (lub pleśniowy)
  • masło [50 g]

Przygotowanie:

Odłożyć kilka połówek orzechów do dekoracji. Resztę zmiksować za pomocą blendera. Dodać gorgonzolę i masło, po czym wyrobić jednolitą masę.

Umyte gruszki przekroić wzdłuż na pół i usunąć gniazda nasienne. Następnie skropić owoce cytryną, aby nie ściemniały.

Do wydrążonych gruszek nałożyć przygotowaną masę. Ułożyć je w nasmarowanym niewielką ilością masła naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 10 minut.

Podawać udekorowane połówkami orzechów.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Doskonałe na imprezę! Top 5 szybkich przepisów na sałatki

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem