3bit

autor: , kategoria: ciasta z masą , dodano: 2013-09-09
  • 3bit

Składniki:

Przygotowanie:

Gotujemy 2 budynie w 0,5 litrze mleka (słodzimy dwiema łyżkami cukru), odstawiamy do ostygnięcia.

Blachę do ciasta wykładamy herbatnikami, smarujemy masą krówkową, na masę kładziemy kolejną warstwę herbatników.

Wystudzony budyń przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy margarynę i miksujemy na gładką masę, którą wykładamy na herbatniki. Na budyń kładziemy kolejną wartwę ciastek.

Śmietankę wlewamy do wysokiego naczynia, dodajemy do niej śnieżki i ubijamy na sztywno. Na koniec wsypujemy fix do śmietany, aby się zasztywniała i miksujemy chwilę. Tak ubitą śmietanę kładziemy na herbatniki. Na wierzch posypujemy (startą na tarce o grubych oczkach) gorzką czekoladą.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem