Figi z avocado, mozzarellą i szynką parmeńską

autor: , kategoria: przekąski na zimno, zupy kremy , dodano: 2013-09-11
  • Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Figi z avocado, mozzarellą i szynką parmeńską
    Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Figi z avocado, mozzarellą i szynką parmeńską

Składniki:

  • figi [3 szt.]
  • szynka parmeńska [4 plastry]
  • ser mozzarella [1 op.]
  • awokado [1 szt.]
  • ocet balsamiczny [10 ml] (redukcja balsamiczna)
  • rukola [100 g]
  • oliwa z oliwek [30 ml]

Przygotowanie:

Na talerzu układamy liście rukoli. Figi, mozzarellę i avocado kroimy w plastry. Układamy na przemian figę, mozzarellę i avocado. Dodajemy plastry szynki parmeńskiej. Polewamy wszystko oliwą i redukcją balsamiczną. Szybko, prosto i smacznie :)
www.kulinarnyja.blogspot.com/

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa z kapusty

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem