Zupa grochowa

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2013-09-14
  • Zupa grochowa

Składniki:

Przygotowanie:

Do przygotowanego wcześniej bulionu dodajemy czosnek, startą na tarce marchew i umoty groch, gotujemy około 40 minut, po czym wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy kolejne 15-20 minut (aż zmiękną ziemniaki). W tym czasie wrzucamy na patelnię pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę. Smażymy na złocisty kolor i wrzucamy do zupy. Przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 80 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem