Kremowy sos francuski

autor: , kategoria: sosy, kuchnia francuska , dodano: 2009-10-29
  • Kremowy sos francuski

Składniki:

  • majonez [1 szklanka]
  • ocet winny [0.25 szklanki]
  • cukier puder [1.5 łyżki]
  • sól [0.5 łyżeczki]
  • czosnek (posiekany ząbek)
  • oliwa z oliwek [0.25 szklanki]
  • papryka (przyprawa) [1 łyżeczka] (słodka)

Przygotowanie:

Oliwę połączyć z majonezem, przełożyć do słoika, dodać pozostałe składniki sosu i wszystko wymieszać (najlepiej za pomocą kuchennej rózgi, ubijając dokładnie). Słoik z sosem można przechowywać w lodówce przez 1–2 miesiące. Stosować do zielonej sałaty.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: roladki schabowe

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta