Stefanka

autor: , kategoria: przekąski na zimno, ciasta z masą , dodano: 2013-09-25
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Stefanka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Stefanka

Składniki:

Przygotowanie:

1) Blachę wykładamy herbatnikami.

2) W garnku rozpuszczamy margarynę, dodajemy mleko, kakao, cukier, cukier waniliowy. Mieszamy.

3) Gdy zacznie się gotować dodajemy kaszę manną i mieszamy, aż masa zgęstnieje.

4) Następnie jeszcze ciepłą masę wylewamy na herbatniki i przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Schładzamy i wstawiamy do lodówki.

5) Schłodzone ciasto polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi.

Ciasto jest gotowe! Tani i szybki sposób na coś słodkiego :)

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • noicoz, 2014-01-07 04:36:23
    noicoz
    0
    ROBIŁAM PODOBNE JUZ WIELE RAZY I JEST TO CUDOWNA ODMIANA BO KASZĘ MANNĘ JEM NIECZĘSTO ,A W TAKIJ POSTACI MI BARDZO SMAKUJE.DO MASY DODAJĘ JESZCZE RODZYNKI,KTÓRE ŚWIETNIE PĘCZNIEJĄ W CIEPŁYM.PYCHOTKA.
  • Sayaa_, 2014-01-08 13:09:26
    Sayaa_
    Kojarzy mi się z dzieciństwem. Pyszne ciasto!
    Komentarz
  • Czarnaaa, 2014-03-26 18:42:36
    Czarnaaa
    Racja bardzo dobre ciasto u mnie akurat nazywa się Bajaderka
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem