Naleśniki z jabłkami na maślance

autor: , kategoria: naleśniki , dodano: 2013-10-02
  • Naleśniki z jabłkami na maślance

Składniki:

Przygotowanie:

Do 2 szklanek maślanki dodać jajka, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i mąkę (1,5-2szkl.) -do uzyskania odpowiedniej konsystencji (gęstej śmietany). Dokładnie rozmieszać. Wetrzeć na grubej tarce 2 jabłka (ja dodaję ze skórką), wymieszać i smażyć na rozgrzanej patelni na złocisty kolor.
Dzięki maślance zyskują posmak drożdzy i smakują jak racuchy z jabłkami ;-) Mój 2 letni synuś uwielbia :-)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe