Naleśniki z jabłkami na maślance

autor: , kategoria: naleśniki , dodano: 2013-10-02
  • Naleśniki z jabłkami na maślance

Składniki:

  • maślanka [2 szklanki]
  • jajka [2 szt.]
  • mąka pszenna [2 szklanki] (+/-)
  • cukier waniliowy [1 op.]
  • proszek do pieczenia [1 łyżeczka] (płaska)
  • jabłka [2 szt.] (duże)
  • olej rzepakowy (do smażenia)

Przygotowanie:

Do 2 szklanek maślanki dodać jajka, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i mąkę (1,5-2szkl.) -do uzyskania odpowiedniej konsystencji (gęstej śmietany). Dokładnie rozmieszać. Wetrzeć na grubej tarce 2 jabłka (ja dodaję ze skórką), wymieszać i smażyć na rozgrzanej patelni na złocisty kolor.
Dzięki maślance zyskują posmak drożdzy i smakują jak racuchy z jabłkami ;-) Mój 2 letni synuś uwielbia :-)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl- Tort naleśnikowy

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem