Soczysty schab ze sliwka

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2013-10-02
  • Soczysty schab ze sliwka

Składniki:

  • czosnek [4 ząbki]
  • tymianek [1 łyżeczka]
  • majeranek [1 łyżeczka]
  • schab [500 g]
  • śliwki [4 szt.] (suszone)
  • olej [1 łyżka] (lub oliwa z oliwek)
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie:

Mieso natrzec na noc przyprawami(czosnkiem sola pieprzem majerankiem i tymiankiem polac z wierzchu olejem badz oliwa zrobic otwor wzdluz miesa nadziac sliwkami ) wlozyc do folii aluminiowej a nastepnie do lodowki. Mieso pieczemy nastepnego dnia w foli aluminiowej na blaszce w nagrzanym do 180 stopniach piekarniku okolo 70 minut . Po upieczeniu wyciagnac z piekarnika i chwile odczekac aby ostyglo . Podawac z sosem pieczeniowym z ziemniakami i ulubiona surowka . Smacznego

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 80 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kotlety schabowe bez bułki tartej

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką