Krewetki z awokado

autor: , kategoria: owoce morza, kuchnia śródziemnomorska , dodano: 2009-12-18
  • Krewetki z awokado

Składniki:

Przygotowanie:

Krewetki obrać ze skorupek, sparzyć.
Awokado przekroić i wyjąć pestkę. Łyżeczką wydrążyć miąższ, posiekać go w kostkę i wymieszać z niewielką ilością soku z cytryny, żeby nie ściemniał.
Krewetki wymieszać z sosem (połączyć koniak, tabasco, majonez, sok i skórkę z pmarańczy) i pokrojonym miąższem. Tak przygotowane danie można podawać w wydrążonych połówkach awokado (wcześniej należy je posmarować sokiem z cytryny).

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe