Krewetki z awokado

autor: , kategoria: owoce morza, kuchnia śródziemnomorska , dodano: 2009-12-18
  • Krewetki z awokado

Składniki:

  • krewetki [40 dag] (gotowane)
  • awokado [2 szt.]
  • majonez [4 łyżki]
  • koniak [1 łyżka] (lub whisky)
  • skórka z pomarańczy
  • sok z cytryny
  • tabasco (kilka kropli)
  • pomarańcze [1 łyżka] (sok z pomarańczy)

Przygotowanie:

Krewetki obrać ze skorupek, sparzyć.
Awokado przekroić i wyjąć pestkę. Łyżeczką wydrążyć miąższ, posiekać go w kostkę i wymieszać z niewielką ilością soku z cytryny, żeby nie ściemniał.
Krewetki wymieszać z sosem (połączyć koniak, tabasco, majonez, sok i skórkę z pmarańczy) i pokrojonym miąższem. Tak przygotowane danie można podawać w wydrążonych połówkach awokado (wcześniej należy je posmarować sokiem z cytryny).

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: lasagne bolognese podlana winem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką