Chili con carne

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2013-10-12
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Chili con carne
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Chili con carne

Składniki:

Przygotowanie:

Cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy na margarynie na złoty kolor.
Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek lub siekamy bardzo drobno nożem i smażymy około minuty.
Paprykę kroimy w dość drobną kostkę i dorzucamy na patelnię, dusimy przez 2,3 minuty.
Mięso mielimy lub bardzo drobno siekamy i dodajemy na patelnię, podsmażamy przez koło 5 minut aby mięso sie wstępnie podsmażyło.
Dodajemy pomidory, jeżeli mamy świeże pomidory radziłbym je najpierw obrać ze skórki pokroić na mniejsze kawałki i dodać do reszty składników. Jeżeli macie pomidory w puszcze, całość dodajemy bezpośrednio. Dusimy aż pomidory zmiękną i się rozdrobnią na mniejsze kawałki.
Następnie dodajemy kolejno: Fasolę białą, czerwoną, kukurydzę i przyprawę do chili con carne, sól i pieprz do smaku.
Całość dusimy do zagotowania i gotowe.

Przepis pochodzi ze strony:
chili con carne

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • xturionx, 2013-10-12 17:22:56
    xturionx
    Przepis pochodzi ze strony
    http://nieprzesol.pl/chili-con-carne/
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem