Szarlotka do słoika

autor: , kategoria: Przepisy na zimę , dodano: 2013-10-17
  • Szarlotka do słoika

Składniki:

  • jabłka [5 kg]
  • cukier [1 kg]

Przygotowanie:

Jabłka obrac i zetrzec na tarce o dużych oczkach.
Zasypac cukrem i pozostawic na 1 godzinę.
Po upływie czasu powstały sok z jabłek odlac, a jabłka włożyc do słoików.
Pasteryzowac godzinę.
Tak przygotowane jabłka posłużą nam w zimie do pysznej szarlotki.
5kg jabłek = ok. 4 słoiki 1l.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 120 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: zupa solianka

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem