Kokosowo-kakaowa tapioka

autor: , kategoria: przekąski na zimno, inne desery , dodano: 2013-11-06
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kokosowo-kakaowa tapioka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kokosowo-kakaowa tapioka
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kokosowo-kakaowa tapioka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kokosowo-kakaowa tapioka

Składniki:

  • woda mineralna [1 szklanka]
  • mleko kokosowe [1 szklanka]
  • cukier trzcinowy [1 łyżka]
  • wiórki kokosowe [2 łyżki]
  • czekolada gorzka [1 kostka]
  • Tapioka [80 g]
  • kakao [2 łyżki] (naturalne)

Przygotowanie:

Tapiokę zalewam zimną wodą i odstawiam na kilka godzin (najlepiej na cała noc), odcedzamy. Mleko kokosowe z cukrem i wiórkami doprowadzam do wrzenia na małym ogniu. Odstawiam z gazu i powoli dosypuję odcedzoną tapiokę cały czas mieszając. Stawiam z powrotem na gazie do momentu aż całość zgęstnieje. Do miseczki odstawiam połowę masy i dodaję do niej kakao. Układam w pucharku warstwowo a wierzch posypuję rozdrobnioną czekoladą.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: kokosanki

Komentarze

  • MaLibu 2o, 2013-11-06 22:41:23
    MaLibu 2o
    gdzie mozna kupic tapioke ?
    Komentarz
  • nie_ma_mnie, 2013-11-11 23:14:06
    nie_ma_mnie
    o, dzieki za ten przepis.
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem