Brownie z masłem orzechowym

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, ciasta ucierane , dodano: 2013-11-06
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Brownie z masłem orzechowym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Brownie z masłem orzechowym

Składniki:

  • czekolada gorzka [250 g]
  • cukier [250 g]
  • masło [200 g]
  • mąka pszenna [150 g]
  • jajka [4 szt.]
  • masło orzechowe [250 g]
  • kakao [4 łyżki] (naturalne)

Przygotowanie:

Do rondelka wrzucam masło i gdy zacznie się roztapiać dodaję połamaną w kostkę czekoladę oraz cukier. Pozostawiam na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając aż masa będzie jednolita. Odstawiam na ok. 5min a następnie dodaję pojedynczo jajka, miksując cały czas masę. Na koniec wsypuję kakao i mąkę i jeszcze chwile miksuję.

Czekoladową masę wylewam na blachę wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia i na wierzch nakładam masło orzechowe. Zrobiłam to z użyciem rękawa cukierniczego, ale można też nakładać łyżeczkę a potem jej drugą końcówką rozprowadzić nierównomiernie na wierzchu.

Całość wstawiam do nagrzanego do 180st. piekarnika na 25 minut.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 25

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: babka na Boże Narodzenie

Komentarze

  • ankaszym, 2018-07-20 10:09:47
    ankaszym
    mąka pszenna - ale jaki typ? czy Szymanowska Uniwersalna typ 480 bedzie w porządku do tego ciacha? Prosze o odpowiedź, mam dzis gosić i chciałabym ich poczęstować tym ciasteczkiem
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem