Kaiserchmarrn – austriacki omlet ‘łamany’

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, omlety , dodano: 2013-11-06
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kaiserchmarrn – austriacki omlet ‘łamany’
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kaiserchmarrn – austriacki omlet ‘łamany’
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kaiserchmarrn – austriacki omlet ‘łamany’
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kaiserchmarrn – austriacki omlet ‘łamany’

Składniki:

Przygotowanie:

Białka ubijam z cukrem a w drugiej misce miksuję żółtka z mąką, mlekiem i rodzynkami. Białko łączę z masą i delikatnie mieszam, po czym wylewam na rozgrzaną patelnię posmarowaną masłem. Smażę aż obie strony będą zrumienione i nabiorą złotego koloru a następnie omlet rwę na drobniejsze kawałki i jeszcze chwilkę podsmażam na maśle. Podaję posypane cukrem pudrem i z konfiturą.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe