Kaiserchmarrn – austriacki omlet ‘łamany’

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, omlety , dodano: 2013-11-06
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kaiserchmarrn – austriacki omlet ‘łamany’
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kaiserchmarrn – austriacki omlet ‘łamany’
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kaiserchmarrn – austriacki omlet ‘łamany’
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Kaiserchmarrn – austriacki omlet ‘łamany’

Składniki:

  • jajka [2 szt.]
  • mleko [0.5 szklanki]
  • mąka pszenna [0.5 szklanki]
  • rodzynki [3 łyżki]
  • cukier [2 łyżki]
  • cukier puder [1 łyżka]
  • konfitury [2 łyżki]

Przygotowanie:

Białka ubijam z cukrem a w drugiej misce miksuję żółtka z mąką, mlekiem i rodzynkami. Białko łączę z masą i delikatnie mieszam, po czym wylewam na rozgrzaną patelnię posmarowaną masłem. Smażę aż obie strony będą zrumienione i nabiorą złotego koloru a następnie omlet rwę na drobniejsze kawałki i jeszcze chwilkę podsmażam na maśle. Podaję posypane cukrem pudrem i z konfiturą.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: parówki w cieście francuskim

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta