Ryba po węgiersku

autor: , kategoria: ryby, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2009-12-19
  • Ryba po węgiersku

Składniki:

Przygotowanie:

Ryby:

Filety rybne pokroic w sredniej wielkosci kostke, obtoczyc w mące, usmazyc , odstawic do ostudzenia.

Ogorki korniszony i cebulke pokroic w kosteczke. Pokrojona cebule sparzyc wrzatkiem.

Zalewa: Na wolnym ogniu podgrzewac wode z octem, olejem, przyprawami dodajac keczup i przecier pomidorowy. Zagotowac. Odstawic do ostudzenia.


Na półmisek wykladac warstwami : ryba, cebula, ogorek, (podane skladniki wystarczaja na dwie potrojne warstwy )

Wylozone skaldniki zalac ostudzona!! zalewą. Podawac na zimno,schlodzone.

    Śr. ocena: 4.50 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • paulina150528, 2009-12-19 12:14:41
    paulina150528
    1
    Tego jeszcze nie próbowałam.
    Już wiem czym zaiponuje mojej rybolubnej rodzinie

    Aniko czy ryby maja być mieszane,czy jednego gatunku?
  • aniko 23, 2009-12-19 13:16:40
    aniko 23
    razcej jednego gatunku...najlepiej sprawdzaja sie gatunki przeze mnie wymienione...trafisz w gusta wszystkich..tzw..bezpiecz ne ryby , oczywiscie jesli wolisz bradziej wyszukane..tez sie nadadza, bardzo smaczne danie...sama robie od 2 lat na Boze Narodzenie
    Komentarz
  • bydgoszczanka, 2009-12-19 16:40:25
    bydgoszczanka
    0
    Przepis mnie się podoba. Szukałam czegoś takiego.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe