Hiszpańskie czarne oliwki z sherry

autor: , kategoria: przekąski na zimno, jarskie i wegetariańskie , dodano: 2013-11-13
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Hiszpańskie czarne oliwki z sherry
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Hiszpańskie czarne oliwki z sherry

Składniki:

  • porzeczki czarne [1 szklanka]
  • cynamon [3 szczypty]
  • sherry [50 ml]
  • oliwki [1 op.] (czarne)
  • ser [200 g] (kozi)
  • jagody [1 szklanka] (lub maliny)

Przygotowanie:

połączyć czarne oliwki z pokrojonym w kostkę kozim serem, następnie dodać garść owoców. Wszystko delikatnie wymieszać, posypując danie niewielką ilością cynamonu. Pod koniec dodać 50ml Sherry.
Pozostawić na 20 min w temperaturze pokojowej, by wszystkie smaki dobrze się przegryzły.


    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: parówki w cieście naleśnikowym z warzywami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe