Hiszpańskie czarne oliwki z krewetkami

autor: , kategoria: przekąski na zimno, jarskie i wegetariańskie , dodano: 2013-11-13
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Hiszpańskie czarne oliwki z krewetkami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Hiszpańskie czarne oliwki z krewetkami

Składniki:

  • oliwa z oliwek [5 łyżek]
  • ocet balsamiczny [3 łyżki]
  • cukier brązowy [4 łyżeczki]
  • czarne oliwki [1 op.]
  • krewetki [500 g] (ugotowane)
  • musztarda [4 łyżki] (dijon)
  • koperek [0.5 pęczka]

Przygotowanie:

przegotować krewetki i odstawić do ostygnięcia. W miseczce połączyć oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, musztardę, cukier oraz posiekany koperek, dobrze ubić. Dodać krewetki oraz czarne oliwki, delikatnie wymieszać. Odstawić na kilkanaście minut przed podaniem aby smaki się połączyły.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z dyni

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką