Śliwki pod kruszonką

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2013-11-14
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Śliwki pod kruszonką
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Śliwki pod kruszonką

Składniki:

  • śliwki [10 szt.]
  • jajka [1 szt.]
  • mąka orkiszowa [1 łyżka]
  • cynamon [1 łyżeczka]
  • imbir [1 łyżka]
  • ser biały [50 g]
  • migdały [1 łyżeczka]
  • mleko [100 ml]
  • płatki żytnie [3 łyżeczki]
  • oliwa [1 łyżeczka]
  • cukier [2 łyżki] (brzozowy - ksylitol)

Przygotowanie:

Owoce podziel na połówki i ułóż na patelni. Duś je pod przykryciem do 10min, czasami podlewając wodą.

Kruszonka jest bardzo łatwa. Wrzuć wszystko do miksera i zmiksuj. Konsystencja powinna być gęsto-naleśnikowa. Jeśli będzie za rzadkie dodaj płatków owsianych jeśli za gęste dolej mleka.

Ułóż śliwki w naczyniu żaroodpornym i zalej ciastem.
Piecz około 20 min w 180 stopniach

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: tarta z dynią i szpinakiem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta