Śledz po japońsku

autor: , kategoria: ryby, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2009-12-19
  • Śledz po japońsku

Składniki:

Przygotowanie:

Sledzie:

Filety pociac na dlugosc z ktorej mozna utworzyc kolo o srednicy 6-7 cm, jesli sa szerokie przeciac wzdluz, by po ulozeniu w okrag mialy wyskosc rowniez 5-6 cm ( mozna tez wedlug uznania;))

W puste miejsce koła utworzonego ze sledzia nakladamy salatke (jarzynowa badz ziemniaczana) wyrownujac z z gorna krawedzia sledzia. Na to kladziemy polówke jajka czescia z zóltkiem do gory, dociskamy. Cebulą pokrojoną w kostke, sparzoną posypujemy jajko i wykanczamy łyzeczka majonezu - na koniec na gore kladziemy plasterek ogorka i pietruche zielona...by calosc sie "trzymala" wbijamy od gory wykalaczke

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Ashira, 2009-12-19 12:20:32
    Ashira
    a ja mam pytanie.. dlaczego on się nazywa po japońsku?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem