Śledz po japońsku

autor: , kategoria: ryby, Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) , dodano: 2009-12-19
  • Śledz po japońsku

Składniki:

  • niewielka porcja tradycyjnej sałatki ziemniaczanej bądz jarzynowej
  • jajka [5 szt.] (ugotowane na twardo)
  • cebula [1 szt.] (duza)
  • majonez
  • śledź [50 dag] (matjas)
  • ogórek kiszony [2 szt.] (średniej wielkości)
  • pietruszka (zielona)

Przygotowanie:

Sledzie:

Filety pociac na dlugosc z ktorej mozna utworzyc kolo o srednicy 6-7 cm, jesli sa szerokie przeciac wzdluz, by po ulozeniu w okrag mialy wyskosc rowniez 5-6 cm ( mozna tez wedlug uznania;))

W puste miejsce koła utworzonego ze sledzia nakladamy salatke (jarzynowa badz ziemniaczana) wyrownujac z z gorna krawedzia sledzia. Na to kladziemy polówke jajka czescia z zóltkiem do gory, dociskamy. Cebulą pokrojoną w kostke, sparzoną posypujemy jajko i wykanczamy łyzeczka majonezu - na koniec na gore kladziemy plasterek ogorka i pietruche zielona...by calosc sie "trzymala" wbijamy od gory wykalaczke

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: roladki z łososiem

Komentarze

  • Ashira, 2009-12-19 12:20:32
    Ashira
    a ja mam pytanie.. dlaczego on się nazywa po japońsku?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem