Muffinki czekoladowe z orzechami

autor: , kategoria: babeczki i muffiny , dodano: 2013-11-16
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Muffinki czekoladowe z orzechami
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Muffinki czekoladowe z orzechami

Składniki:

Przygotowanie:

Nagrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
Wyłozyć formę do pieczenia muffinek papierkami, lub wysmarować masłem.
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukier, kawę, cynamon, sól, kakao i dokładnie mieszamy.
Margarynę rozpuszczamy w garnuszku na małym ogniu, następnie studzimy, dodajemy mleko i mieszamy (najlepiej trzepaczką), tak aby składniki się połączyły (jesli margaryna zbije się w kulkę, całość mozna lekko podgrzać, aby się spowrotem rozpusciła), następnie dodać całe jajko i wymieszać.
Połączone płynne składniki powoli dodawać do wcześniej wymieszanych suchych składników, cały czas mieszając. Gdy masa ma już jednolitą konsystencję, dodajemy 2/3 posiekanych orzechów i mieszamy.
Następnie nakładamy dużą łyzką do 3/4 wysokości foremek (ja nakładałam tylko do połowy, dlatego nie sa tak bardzo wyrośnięte). Pieczemy około 25 minut (do tzw. suchego patyczka).
SMACZNEGO :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 3

Komentarze

  • ankaszym, 2016-07-26 08:12:34
    ankaszym
    smakowicie wygadaja uwielbiam orzechy więc skusze sie na muffiny, akurat dostałam od koleżanki mąkę z Polskich Mlynow luskusowa to akurat będzie w sam raz
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe