Egzotyczne hiszpańskie zielone oliwki

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2013-11-19
  • Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Egzotyczne hiszpańskie zielone oliwki
    Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Egzotyczne hiszpańskie zielone oliwki

Składniki:

  • mango [1 szt.]
  • banan [1 szt.]
  • ocet winny [3 łyżeczki]
  • zielone oliwki [1 op.]
  • ananas [1 szt.] (świeży)
  • papryka czerwona [1 szt.] (pieczona)
  • oliwa z oliwek [4 łyżeczki]
  • imbir [3 łyżeczki] (świezo starty)
  • mięta [5 szt.] (listków)

Przygotowanie:

Pokrój mango i ananasa na drobną kostkę, skrop odrobiną hiszpańskiej oliwy z oliwek. Po usunięciu pestek z papryki, pokrój ją w bardzo cienkie paseczki. Dodaj do posiekanych owoców. Połączone składniki wymieszaj z oliwą z oliwek i niewielką ilością octu winnego. Dodaj imbir i listki mięty. Marynatę włóż do lodówki na godzinę, by wszystkie smaki dobrze się połączyły. Tuż przed podaniem dodaj banana pokrojonego w cienkie talarki.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: frytki z bakłażana

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem