Hiszpańskie zielone oliwki z miodem, słodkim sokiem pomarańczowym i selerem

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2013-11-26
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Hiszpańskie zielone oliwki z miodem, słodkim sokiem pomarańczowym i selerem
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Hiszpańskie zielone oliwki z miodem, słodkim sokiem pomarańczowym i selerem

Składniki:

  • oliwa z oliwek [4 łyżeczki]
  • miód [1 łyżka]
  • zielone oliwki [1 op.]
  • sok pomarańczowy [5 łyżek] (świeżo wyciśnięty)
  • seler [1 szt.] (drobno posiekany)
  • skórka z cytryny [4 łyżki] (z limonki)
  • sól morska [2 szczypty]

Przygotowanie:

W miseczce połącz oliwę z oliwek, miód, świeży sok z pomarańczy i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj pozostałe składniki i delikatnie połącz. Pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej, by wszystkie smaki dobrze się wymieszały.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: parówki w cieście francuskim

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem