Kurczak pod papryka

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2013-12-14
  • Kurczak pod papryka

Składniki:

  • udka kurczaka [2 kg]
  • papryka czerwona [5 szt.]
  • papryka (przyprawa)
  • pieprz
  • sól
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Udka z kurczaka myjemy i czyscimy. Wszystkie przyprawy mieszamy z oliwa z oliwek i marynujemy tym mieso.
Nastepnie kroimy papryke w wieksza kostke, nie musi byc idealna.
Do brytfanki wsadzamy udka na to pokrojona papryke.
Dusze mieso 2-2,5h, az po papryce nie bedzie sladu.
Po wyjeciu udek polewam je tluszczykiem, ktory zostal na dnie brytfanki.

Ilosc papryki zalezy od jej wielkosci, papryka musi zakryc nasze udka.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 160 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Robert Harna - kurczak gong bao

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką