Bananowiec

autor: , kategoria: ciasta z masą , dodano: 2013-12-26
  • Bananowiec

Składniki:

  • masło [200 g]
  • cukier puder [0.667 szklanki]
  • banan [1 kg]
  • galaretka [2 op.] (cytrynowa i agrestowa)

Przygotowanie:

Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia. Banany rozgniatamy widelcem na paćkę, dodajemy masło i wszystko razem miksujemy. Do powstałej masy wlewamy ostudzoną galaretkę i wsypujemy cukier puder, znowu miksujemy. Masę przelewamy do formy i wstawiamy do lodówki na 2-3 h do stężenia. Po tym czasie banany kroimy na plasterki i układamy na musie bananowym. Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 400 ml wody i studzimy, a następnie wlewamy na masę bananową. Wkładamy do lodówki na min. 3 h, a po tym czasie się zajadamy :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: ciasto krówka

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką