Sos pomidorowy z papryką

autor: , kategoria: sosy , dodano: 2009-10-29
  • Sos pomidorowy z papryką

Składniki:

Przygotowanie:

Cebule obrać i posiekać. Paprykę (ostrą i słodką) umyć, oczyścić, pokroić i włożyć do rondla. Dodać cebulę, czosnek i nieco soli, podlać kilkoma łyżkami oliwy i wrzącej wody, udusić do miękkości. Całość przetrzeć przez sito lub przecierak. Otrzymaną masę połączyć z przecierem pomidorowym i podgrzewać w celu zagęszczenia. Przyprawić solą i cukrem do smaku. Gorącym sosem napełniać małe słoiki, wierzch polać oliwą, zamknąć. Pasteryzować około 30 min.

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 6 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • kropka75, 2010-02-10 15:03:40
    kropka75
    Ja bym proponowała pomidory albo choć przecier dorzucić do składu, bo ten sos wg spisu składników to pomidorowy ale bez pomidorów wychodzi.
    Komentarz
  • marissima, 2010-06-23 11:19:19
    marissima
    2
    sosik ciekawy w smaku ale tak samo dodałabym więcej pomidorków
  • Cerisa, 2010-06-24 14:42:36
    Cerisa
    W opisie jest przecier, w składnikach go nie ma, przypuszczam że koleżanka zapomniała dodać go na początku
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 6
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem
  • Mniam: 2
    Bananowe tosty francuskie (bezjajeczne)