Ryż zapiekany z jabłkami

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2014-01-31
  • Ryż zapiekany z jabłkami

Składniki:

  • ryż [5 dag]
  • cukier [1 dag]
  • mleko [100 ml]
  • jabłka [20 dag]
  • masło [5 g]

Przygotowanie:

Ryż ugotować w mleku na sypko. Jabłka obrać i pokroić w plasterki. W naczyniu wysmarowanym masłem układać warstwami ryż i jabłka, przesypując je cukrem. Po ułożeniu zapiec w piekarniku. Długość pieczenia zależy od tego, jak bardzo spieczone jabłka lubisz;)

Na zimę polecam posypać cynamonem.Pycha!

Pozdrawiam i życzę smacznego!
Aneta
www.zyje-zdrowo.com

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Robert Harna - ryż jaśminowy i basmati

Komentarze

  • Gosia X, 2014-02-07 11:55:11
    Gosia X
    To powinno być w smakach z dzieciństwa
    Komentarz
  • Paulinka675, 2014-02-08 22:16:46
    Paulinka675
    co to znaczy na sypko? ile mam ten ryż gotować?
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem