Bigos bez kaputy (pieczarkowo-marchwiowy z ogórkami kiszonymi)

  • Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Bigos bez kaputy (pieczarkowo-marchwiowy z ogórkami kiszonymi)
    Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Bigos bez kaputy (pieczarkowo-marchwiowy z ogórkami kiszonymi)

Składniki:

Przygotowanie:

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie paski, marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach a ogórki oraz pieczarki (po wcześniejszym umyciu i oczyszczeniu) kroimy w cienkie plasterki lub półplasterki.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i przesmażamy cebulkę na złoty kolor. Po chwili dodajemy pieczarki, po ok. 2-3 minutach marchew a po kolejnych 2 minutach ogórki.
Całość dusimy do miękkości. Na końcu ew. dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku.
Gdyby bigos był za gęsty dolewamy wody.

UWAGI!
Jeśli pieczarki "puściłyby" za mało wody, wówczas dolewamy jej i wrzucamy marchewkę.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Ervisha, 2014-02-16 13:48:35
    Ervisha
    Prosiłabym o edytowanie przepisu i dopisanie 40 dag pieczarek... Z góry dziękuję
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe