Dorsz z granatem :)

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, ryby , dodano: 2014-02-17
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Dorsz z granatem :)
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Dorsz z granatem :)

Składniki:

  • dorsz [5 ] (filety)

Przygotowanie:

GRANATOWY DORSZ

5 sztuk filety z dorsza (świeże)
1/2 owocu granatu
sok z połowy limonki lub cytryny
1 mała papryczka chili
2 łyżki oliwy
sól morska(jeśli nie ma, zwykła) i pieprz świeżo mielony wg.uznania
1 łyżka oleju (do wysmarowania naczynia)
dodatkowo:
wykałaczki,naczynie żaroodporne,folia aluminiowa


Granata kroimy na pół i wyjmujemy wszystkie ziarenka do miseczki. Dodajemy drobno pokrojona papryczke chili,sok wyciśniety z limonki i oliwę. Mieszamy.
Umyte i osuszone filety przyprawiamy solą i pieprzem. Każdy zawijamy w rulonik i spinamy wykałaczką.
Cieniutko smarujemy naczynie żaroodporne olejem i układamy w nim nasze ruloniki z dorsza pionowo (otworem do góry).
W środek każdego rulonika wkładamy ok.1-2 łyżki wcześniej przygotowanego sosu z granatu.
Przykrywamy folia aluminiową i pieczemy w 180*C ok. 25 minut.

SMACZNEGO!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: roladki z szynki

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką