bezowe serducha

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2014-02-18
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! bezowe serducha
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! bezowe serducha

Składniki:

  • białko z jajka [3 szt.]
  • cukier puder [185 g]
  • sól

Przygotowanie:

Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno na wysokich obrotach miksera. Następnie dodawać partiami cukier puder, po jednej łyżce, cały czas ubijając. Na koniec dodać barwnik.
Piekarnik rozgrzać do 90 st. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Ubite białka przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką 1 cm. Na blachę wyciskać serduszka.
Piec ok. 70 min.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 80 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 30

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: jabłka w cieście

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta