łososiowe zawijaski

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2014-03-05
  • łososiowe zawijaski

Składniki:

  • koperek [1 pęczek]
  • zielone oliwki [20 szt.]
  • łosoś [1 op.] (wędzony)
  • ser biały [1 op.] (Bieluch)

Przygotowanie:

Opakowanie łososia wędzonego (ok 200 gr) dzielę na paski, które smaruję serkiem naturalnym Bieluch. Serek posypuję posiekanym koperkiem (koniecznie świeży, nie suszony), w środku układam 1 zieloną iliwkę i zawijam rulonik. Dzięki serkowi całość dobrze się trzyma, dla pewności można użyć wykałaczek, zwłaszcza jeśli przekąska ma zostać podana na imprezie lub przyjęciu.

    Śr. ocena: 4.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 20

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: tarta z dynią i szpinakiem

Komentarze

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta