Ciasteczka maślane z kawałkami czekolady w 20 minut! Kruche i miękkie jednocześnie!

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie , dodano: 2014-03-10
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ciasteczka maślane z kawałkami czekolady w 20 minut! Kruche i miękkie jednocześnie!
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ciasteczka maślane z kawałkami czekolady w 20 minut! Kruche i miękkie jednocześnie!
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ciasteczka maślane z kawałkami czekolady w 20 minut! Kruche i miękkie jednocześnie!
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ciasteczka maślane z kawałkami czekolady w 20 minut! Kruche i miękkie jednocześnie!
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ciasteczka maślane z kawałkami czekolady w 20 minut! Kruche i miękkie jednocześnie!
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ciasteczka maślane z kawałkami czekolady w 20 minut! Kruche i miękkie jednocześnie!
  • Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Ciasteczka maślane z kawałkami czekolady w 20 minut! Kruche i miękkie jednocześnie!
    Mniam: 1
    Mniam zdjęcie! Ciasteczka maślane z kawałkami czekolady w 20 minut! Kruche i miękkie jednocześnie!
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ciasteczka maślane z kawałkami czekolady w 20 minut! Kruche i miękkie jednocześnie!
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Ciasteczka maślane z kawałkami czekolady w 20 minut! Kruche i miękkie jednocześnie!

Składniki:

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 190 st. C.
Zmieszaj w miseczce mąkę, proszek do pieczenia i sól. Odstaw.
Utrzyj masło z cukrem i cukrem waniliowym w dużej misce za pomocą miksera na wolnych obrotach, do połączenia się składników, nie za długo.
Dodaj jajko, mieszaj mikserem ponownie do połączenia się składników, nie za długo.
Po trochu dosypuj mąkę z proszkiem i solą, miksuj do połączenia się składników.
Masa ma być gęsta, nie za sypka i nie za mokra. Jeśli jest zbyt wilgotna podsyp mąką, jeśli zbyt sucha dodaj więcej masła lub jajko.
Dosyp pokruszoną czekoladę, wymieszaj całość łyżką.
Nabieraj na łyżkę porcje ciasta i układaj w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w 190 st. C przez 10-11 minut. Ciastka są gotowe, gdy będą lekko złote. Po upieczeniu odstaw na kratkę, aby przestygły.
Jedz lekko ciepłe, pyszne ze szklanką mleka lub gorącą herbatą:)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe