Wątróbka z indyka z żurawiną w sosie własnym

autor: , kategoria: z drobiu , dodano: 2014-03-12
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wątróbka z indyka z żurawiną w sosie własnym
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Wątróbka z indyka z żurawiną w sosie własnym

Składniki:

Przygotowanie:

Wątróbkę płuczemy i oczyszczamy. Kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy pieprzem, papryką i bazylią. (nie solimy bo zrobi się twarda). Cebulę kroimy w drobne piórka.
No rozgrzaną głęboką patelnię wlewamy oliwę z oliwek. Obtoczone w mące kawałki wątróbki przekładamy na patelnię i smażymy, dodajemy cebulkę. Smażymy. Gdy wątróbka będzie obsmażona, dodajemy do niej wodę i żurawinę. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem. U mnie trwało to około 35-40 minut.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 55 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Korah, 2014-03-28 20:16:30
    Korah
    1
    Ja z klubu wielbicieli wątróbki, więc ocena nie może być inna Na pewno wypróbuję, bo robię podobnie wątróbki kurze, ale bez żurawiny. Ubolewam, ze dziecię mi nie chce jeść watróbki, ale na tą żurawinę go może skuszę.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem