Filet z dorsza ze szparagami

autor: , kategoria: ryby , dodano: 2014-04-08
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Filet z dorsza ze szparagami
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Filet z dorsza ze szparagami

Składniki:

  • dorsz (filet, lub sandacz)
  • szparagi (pęczek)
  • czosnek [2 ząbki]
  • masło [3 łyżki]

Przygotowanie:

Filety płuczemy, osuszamy, dzielimy na ładne porcje, lekko solimy i pieprzymy, układamy na sitku do gotowania na parze, które wstawiamy do garnka z wrzątkiem. Gotujemy na parze nie więcej niż 10-12 minut w zależności od grubości filetów. W między czasie szparagi (obrane, jeśli tego wymagają) gotujemy w wodzie z solą i cukrem, nie zanurzając główek (można związać je np. bawełnianą nitką) lub pieczemy na blasze delikatnie zwilżone oliwą. Na filetach układamy szparagi, obficie polewamy masłem z drobno posiekanym lekko przesmażonym czosnkiem, solimy grubą solą morską, dodajemy pokruszony w palcach czerwony

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 2

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: łosoś z piekarnika

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką