Pierogi z porą i fetą

autor: , kategoria: pierogi, kuchnia polska , dodano: 2014-04-14
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pierogi z porą i fetą
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pierogi z porą i fetą
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pierogi z porą i fetą
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pierogi z porą i fetą

Składniki:

Przygotowanie:

FARSZ :

Pory kroimy na cieniutkie prążki, ser fetę kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnię dodajemy 2 łyżki masła, wrzucamy posiekana wcześniej porę i dusimy pod pokrywką do miękkości przez 15 minut. Po tym czasie wrzucamy pokrojony w kostkę ser, ciągle mieszając, do czasu aż ser się całkowicie rozpuści. Odstawiamy farsz do wystygnięcia.

- do farszu nie dodaję soli, ponieważ ser feta jest dość słony

CIASTO :

Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy 2 łyżeczki soli, 3 łyżki oleju. Na koniec wlewamy ciepłą wodę i całość wyrabiamy przez ok. 7 minut.

Ulepione pierogi wrzucamy do gotującej, posolonej wody. Gotujemy przez 7 minut lub do wypłynięcia na wierzch.

Z przepisu wychodzi około 70 pierogów.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe
  • Mniam: 1
    pełnoziarniste bułeczki
  • Mniam: 3
    Sałatka z kurczakiem i ryżem