Bigos

autor: , kategoria: z wieprzowiny, kuchnia polska , dodano: 2014-04-14
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Bigos
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Bigos

Składniki:

Przygotowanie:

Golonkę umyłam i do garnka. Kapustę umyłam i pokroiłam na ćwiartki, poszatkowałam dość cienko. Dałam to do garnka i zalałam dno wodą, konkretnie osoliłam i wstawiłam, niech bulgocze, razem z przyprawami. Grzyby zalałam wrzątkiem, tak aby zakryć grzyby. Gdy po chwili namiękły dodałam je do garnka razem z płynem. Dodałam koncentrat, wraz z wodą, którą opłukałam słoik. Marchew, kiełbasę i okrawki pokroiłam i do gara. Wszystko dobrze wymieszałam. Cebulę pokroiłam i podrumieniłam i do gara. Gotowało się to wszystko kilka godzin, dość często mieszałam. Gdy golonka była już miękka, wyjęłam ją, obrałam ze skóry, oddzieliłam mięso od kości, pokroiłam je i oddałam bigosowi. Kość i skóra trafiła się psu Jeszcze troszkę pogotowałam i zostawiłam na noc do ostygnięcia. Rano znów włączyłam i chwilę gotowałam co jakiś czas mieszając. Odstawiłam do ostudzenia i schowałam do lodówki

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe