Faszerowane jajka

autor: , kategoria: przekąski na zimno, Wielkanocne potrawy , dodano: 2014-04-29
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka

Składniki:

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i każde dzielimy na dwie równe połówki. Z każdej połówki jajka wyciągamy połówkę żółtka i przekładamy do osobnej miski. Wszystkie żółtka dusimy widelcem. Rzodkiewkę, szczypiorek i szynkę drobno kroimy i wrzucamy do poduszonych żółtek, dodajemy 4 łyżki majonezu oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy, próbujemy i ewentualnie jeszcze raz doprawiamy.
Przygotowane połówki białek nadziewamy zrobioną pastą jajeczną.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe