Faszerowane jajka

autor: , kategoria: przekąski na zimno, Wielkanocne potrawy , dodano: 2014-04-29
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Faszerowane jajka

Składniki:

  • jajka [10 szt.]
  • rzodkiewki [1 pęczek]
  • szczypior [1 pęczek]
  • szynka gotowana [4 plastry]
  • majonez [4 łyżki]
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i każde dzielimy na dwie równe połówki. Z każdej połówki jajka wyciągamy połówkę żółtka i przekładamy do osobnej miski. Wszystkie żółtka dusimy widelcem. Rzodkiewkę, szczypiorek i szynkę drobno kroimy i wrzucamy do poduszonych żółtek, dodajemy 4 łyżki majonezu oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy, próbujemy i ewentualnie jeszcze raz doprawiamy.
Przygotowane połówki białek nadziewamy zrobioną pastą jajeczną.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: jak zrobić popcorn

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe