Sałatka z surimi i chińskich zupek

autor: , kategoria: przekąski na zimno, sałatki , dodano: 2014-05-02
  • Sałatka z surimi i chińskich zupek

Składniki:

  • paluszki surimi [1 op.] (250 g)
  • pikantna zupka chińska [2 op.]
  • jajka [2 szt.]
  • kukurydza konserwowa (polowa puszki)
  • ogórek zielony (połowa dużego)
  • majonez (kilka łyżek)
  • sól, pieprz lub ew. curry (do smaku)

Przygotowanie:

Makaron z zupek zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i pozostawiamy na kilka minut, odcedzamy i dodajemy przyprawy z zupek, mieszamy i czekamy aż wystygnie. (ja kupuję zupki krabową, krewetkową lub curry)
Paluszki surimi (ja kupuję mrożone z Tesco) kroimy w półplasterki, jajka (ugotowane na twardo) i ogórka w kostkę. Dodajemy wraz z odsączoną kukurydzą i kilkoma łyżkami majonezu.
Mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem lub curry (wedle uznania).
Schłodzić w lodówce.

Zdjęcia dodam jak zrobię następną :) bo sałatka jest tak smaczna, że znika błyskawicznie.
Polecam, smacznego!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z dyni

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe