Bigos z młodej kapusty

autor: , kategoria: kuchnia polska , dodano: 2014-05-09
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Bigos z młodej kapusty
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Bigos z młodej kapusty

Składniki:

  • kapusta biała [1 szt.] (młoda)
  • marchew [2 szt.]
  • koperek [0.5 pęczka]
  • szczypior [0.5 pęczka]
  • natka pietruszki [0.5 pęczka]
  • lubczyk [2 szt.] (gałązki)
  • kostka smakowa [1 szt.] (lub 2, rosołowa lub warzywna)
  • kiełbasa zwyczajna [0.5 kg] (lub inna np. śląska)
  • koncentrat pomidorowy [3 łyżeczki]
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1. Kapustę przekroić na ćwiartki i pokroić. Zalać 1,5-2 l wody i gotować na wolnym ogniu.
2. Marchewkę obrać, zetrzeć na na grubych oczkach tarki i dodać do kapusty.
3. Gdy kapusta będzie na wpół miękka dodać drobno pokrojony koper, pietruszkę, szczypior, lubczyk oraz kostki rosołowe.
4. Kiełbasę przekroić na pół i pokroić a następnie usmażyć na patelni. Usmażoną kiełbasę dodać do kapusty.
5. Całość gotować do miękkości kapusty. Dodać koncentrat, doprawić solą i pieprzem.Gotować jeszcze przez ok. 5-7 min.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z brązowym ryżem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
     Krokiety z rożków waflowych (nadziewane mięsem i pieczarkami)
  • Mniam: 3
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta