Bigos z młodej kapusty

autor: , kategoria: kuchnia polska , dodano: 2014-05-09
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Bigos z młodej kapusty
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Bigos z młodej kapusty

Składniki:

Przygotowanie:

1. Kapustę przekroić na ćwiartki i pokroić. Zalać 1,5-2 l wody i gotować na wolnym ogniu.
2. Marchewkę obrać, zetrzeć na na grubych oczkach tarki i dodać do kapusty.
3. Gdy kapusta będzie na wpół miękka dodać drobno pokrojony koper, pietruszkę, szczypior, lubczyk oraz kostki rosołowe.
4. Kiełbasę przekroić na pół i pokroić a następnie usmażyć na patelni. Usmażoną kiełbasę dodać do kapusty.
5. Całość gotować do miękkości kapusty. Dodać koncentrat, doprawić solą i pieprzem.Gotować jeszcze przez ok. 5-7 min.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe