Norweskie ciasto rabarbarowe

autor: , kategoria: przekąski na zimno, ciasta ucierane , dodano: 2014-05-10
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Norweskie ciasto rabarbarowe
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Norweskie ciasto rabarbarowe
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Norweskie ciasto rabarbarowe
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Norweskie ciasto rabarbarowe

Składniki:

Przygotowanie:

Najpierw należy stopić masło, tak aby stało się brązowe i nabrało orzechowego aromatu. Do masła dodaję mleko.
W drugim naczyniu ubijam jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Do masy jajecznej dodaję masło z mlekiem. Na koniec dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość mieszam.
Rabarbar myję, kroję w kostkę.
Ciasto wylewam na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą formę. Na środek ciasta wykładam rabarbar. Piekę w temperaturze 180 stopni przez mniej więcej 50 minut. Po ostudzeniu posypuję cukrem pudrem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 60 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 12

Komentarze

  • _dodi_, 2014-05-11 15:25:31
    _dodi_
    Jak długo należy topić masło żeby stało się brązowe ? ( przyznam szczerze że pierwszy raz o takim czymś słyszę )
    Komentarz
  • Personal_Jesus, 2014-05-11 19:43:47
    Personal_Jesus
    Mniej więcej 6-8 minut. Ma zacząć mocno pachnieć-orzechowo i stać się brązowe
    Komentarz

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe