Schab faszerowany wątróbką

autor: , kategoria: z wieprzowiny , dodano: 2014-05-20
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Schab faszerowany wątróbką
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Schab faszerowany wątróbką
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Schab faszerowany wątróbką
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Schab faszerowany wątróbką

Składniki:

Przygotowanie:

Wątróbkę myjemy, kroimy w mniejsze kawałki, smażymy na maśle. Pod koniec dodajemy bułkę tartą. Studzimy. Gdy będzie chłodna przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy surowe jajka i dokładnie mieszamy.

Schab rozcinamy wzdłuż (tak żeby go nie przekroić całkowicie, lekko rozbijamy. Nakładamy na całą powierzchnię wątróbkę zostawiając po 3 cm przy brzegach. Zwijamy i wiążemy sznurkiem bądź wykałaczkami (ja prezesuję jednak wykałaczki).

Przyprawy mieszamy z olejem i powstałą masą nacieramy schab. Wkładamy na naczynia żaroodpornego, polewamy winem i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 200 stopniach przez 1,5-2 godzin polewając co jakiś czas płynem z pieczenia.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 25 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 8

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe