Pomidory po rosyjsku

autor: , kategoria: przekąski na zimno, jarskie i wegetariańskie , dodano: 2014-05-20
  • Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pomidory po rosyjsku
    Mniam: 0
    Mniam zdjęcie! Pomidory po rosyjsku

Składniki:

  • pomidory [0.5 kg]
  • miód [2 łyżki]
  • keczup [1 łyżka]
  • przecier pomidorowy [1 łyżka] ((można pominąć))
  • oliwa [4 łyżki]
  • estragon [1 łyżka] (lub inne ulubione zioła)

Przygotowanie:

Przepis, którym chcę się z Wami podzielić pochodzi z książki "Między nami" Małgorzaty Tusk.

Pomidory obrać ze skórki, pokroić tak, jak się ma ochotę
i ułożyć na półmisku.
Resztę składników rozpuścić w rondelku.
Ciepłym sosem polać pomidory.
Poczekać, aż sos stężeje, wkładając pomidory na jakiś czas do lodówki.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 3 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 5 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: muffinki z dynią

Komentarze

  • Beatas140, 2014-05-21 16:49:53
    Beatas140
    Pomidory w pomidorach
    Komentarz
  • ZofianaZofia, 2014-06-09 16:10:52
    ZofianaZofia
    zgadza się - ale smak wyborny
    Komentarz
  • anethia, 2014-06-17 22:33:24
    anethia
    0
    Ciekawy pomysł, spradzę
  • kaktus66, 2015-03-11 13:17:47
    kaktus66
    0
    Prosty,ciekawy przepis.
  • gunia_k, 2016-09-26 12:53:10
    gunia_k
    0
    brzmi smacznie i prosto wypróbuję!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Biszkopt -sprawdzony przepis
  • Mniam: 2
    Błyskawiczne ciasto z owocami
  • Mniam: 19
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 1
    Ziemniaczane purée z cebulką