minibabaczki z kremem budyniowym i truskawkami

autor: , kategoria: przekąski na zimno, babeczki i muffiny , dodano: 2014-05-30
  • Mniam: 3
    Mniam zdjęcie! minibabaczki z kremem budyniowym i truskawkami
    Mniam: 3
    Mniam zdjęcie! minibabaczki z kremem budyniowym i truskawkami

Składniki:

Przygotowanie:

Ciasto:

Wysypać mąkę na stolnicę, dodać masło i przesiekać. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Włożyć je do woreczka i schować do lodówki na około godzinę (w wersji przyspieszonej - do zamrażalnika).
W międzyczasie można przygotować foremki - wysmarować je masłem i wysypać bułką tartą.
Ciasto należy dość cienko rozwałkować, wylepić nim foremki i ponakłuwać widelcem. Piec 15-20 min. w temperaturze 180-200 stopni. Następnie ostudzić.

Krem:

Do miski wrzucić jajka, mąkę i cukier i zmiksować. W garnku zagotować mleko i dodać przygotowaną masę. Energicznie mieszać (nie dopuścić do powstania grudek) do momentu zgęstnienia masy. Gdy masa ostygnie, przekładać porcjami do rękawa cukierniczego i napełniać babeczki. Przyozdobić truskawkami lub innymi owocami.

Wyszło mi 27 babeczek.

Smacznego :)

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 50 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe