Kiełbaski w cieście francuskim

autor: , kategoria: przekąski na ciepło, z wieprzowiny , dodano: 2014-06-10
  • Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Kiełbaski w cieście francuskim
    Mniam: 2
    Mniam zdjęcie! Kiełbaski w cieście francuskim

Składniki:

  • kiełbaski np. frankfurterki, parówki [6 ] (sztuk)
  • ciasto francuskie [1 op.]
  • ser żółty [6 ] (plasterków)
  • papryka marynowana
  • pieczarki [250 g]

Przygotowanie:

Na oleju podsmażamy pokrojone pieczarki.
Kroimy ciasto francuskie na 6 kwadratów.
Na każdym kawałku ciasta układamy pokrojoną w paski paprykę, pieczarki oraz plasterek sera żółtego.
Na to kładziemy kiełbaskę i zawijamy tak, jak rogaliki.
Zapiekamy w piekarniku na około 200 stopni do momentu zarumienienia ciasta.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 30 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Doskonałe na imprezę! Top 5 szybkich przepisów na sałatki

Komentarze

  • Sylwia1900r, 2014-06-12 16:50:15
    Sylwia1900r
    0
    Jadłam, to jest pyszne!

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 4
    Tarta ze szpinakiem, boczkiem i fetą
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem
  • Mniam: 1
    Wytrawna tarta ze szpinakiem