Zupa maślankowa

autor: , kategoria: zupy , dodano: 2009-12-19
  • Zupa maślankowa

Składniki:

Przygotowanie:

Ziemniaki myjemy, gotujemy w łupinach.
W tym czasie zagotowujemy wodę z rosołem i przyprawami.
Maślankę roztrzepujemy z mąką i wlewamy do wywaru, gotujemy mieszając.
Odstawiamy, dodajemy posiekany czosnek, przyprawiamy.
Ziemniaki obieramy, kroimy, wkładamy na talerze i zalewamy zupą.

    Śr. ocena: 5.00 / recenzji: 2 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 20 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 4

Komentarze

  • Osiak, 2010-01-03 12:16:13
    Osiak
    4
    O tak...smak lata i dzieciństwa u babci. Ja jeszcze podsmażam kiełbaskę na odrobinie tłuszczu pokrojoną w kostkę i też wrzucam do takiej zupki, która jest szybka i smakowita
  • domi7ks, 2010-01-17 16:04:41
    domi7ks
    Uwielbiam takie proste przepisy, ktore w dodatku brzmią smacznie. A podobnie jak Osiak wczruce kielbase, zeby Tz smakowala, bo dla niego jakies miesko musi byc w zupie
    Komentarz
  • nysza, 2010-01-31 18:54:36
    nysza
    2
    pychota moja babcia gotowała to cudo ... mogę ją jeść co dziennie !! mniam a ja uwielbiam ją z rozrobionym ze śmietaną białym serem , który podjadam sobie z talerzyka

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe
  • Mniam: 20
    Pierogi z chudym mięsem
  • Mniam: 7
    Szybkie bułeczki śniadaniowe