Cynamonowiec

autor: , kategoria: ciasta kruche i francuskie, ciasta ucierane , dodano: 2014-06-20
  • Cynamonowiec

Składniki:

  • mąka pszenna [2 szklanki]
  • cukier [1 szklanka]
  • cukier waniliowy [2 łyżeczki]
  • cynamon [5 łyżeczek] (mniej lub wiecej jak kto woli)
  • soda oczyszczona [1 łyżeczka] (płaska)
  • proszek do pieczenia [1 op.]
  • olej [1 szklanka]
  • rodzynki [1 op.] ( jak kto woli moze byc garść ale terz nie musimy tego dodawać jak ktoś tego nie lubi)
  • mleko [50 ml] (lub troche więceje)
  • cukier puder [4 łyżki] ( do posypania ile kto woli)

Przygotowanie:

BIałka ubić na sztywna piane ze szczypta soli. nastepnie dodać cukier cały czas mieszajac dodacżułtka i nadal ubijajac dodajemy make cukier wanliowy olej proszek do pieczenia dokładnie mieszamy na koniec dodajemy cynamon sode i rodzynki wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto wlac do wczejniej wysmarowanej formy tłuszczem i wysppana bółka tarta. Forma keksowa. piec ok 45 min po upieczeniu, i wystygnieciu posypac cukrem pudrem

    Śr. ocena: 0.50 / recenzji: 1 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 45 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: babka na Boże Narodzenie

Komentarze

  • pffe, 2014-06-20 17:24:03
    pffe
    0
    nic nowego, wszyscy przepis znają, brak zdjęcia, ogólnie pół gwiazdki bo mnie dać nie mogę.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 2
    Racuchy na jogurcie:hit ekspresowej kuchnii
  • Mniam: 1
    Bajaderki czyli sposób na zakalec, lub jak kto woli ciastka z resztek  ;-)
  • Mniam: 1
    Panna cotta
  • Mniam: 1
    Mleko kokosowe